25 ago 2012

Descobrint el "brownie"...


Qui no ha tastat avui dia un “brownie”? Qui no es deixa seduir per aquesta olor tan encisadora a xocolata? Qui no s'ha preguntat alguna vegada on està el secret per la seva esponjositat i el seu gust a xocolata que no empalaga? Aquest pastís d’origen nord-americà està cada vegada guanyant més adeptes al mercat europeu i fins i tot, al japonès. És famós al món culinari perquè el seu naixement prové d’un descuit d’un cuiner que es va oblidar de posar el llevat a un pastís de xocolata. Així, la base d’un” brownie” són els ous i la seva peculiaritat és que no necessita llevat. S’estima que  l’aparició del  brownie” és cap a l’any 1897 però no es va conèixer en detall la seva recepta ni se li va atribuir el nom fins més tard.

El nom de “brownie” es podria traduir com “marronet” ja que aquesta paraula deriva del color marró en anglès “brown”, que és el que caracteritza aquest pastís, el seu color. També aquest pastís nord-americà es coneix com “brownie de Boston”.

Des de la seva aparició i el seu augment de popularitat en el món culinari, el “brownie” ha passat a ser un dels pastissos amb més receptes, totes elles bastant senzilles. A més, es pot presentar de moltíssimes maneres, totes elles ben variades i gairebé a l’abast de tots els gustos.

Les receptes les estic preparant perquè a més he trobat una variant de” brownie” que desconeixia i que vull provar de fer. Però puc assegurar que les que ja conec són delicioses.

El “brownie” a la meva vida

Vaig descobrir el “brownie” a la pel·lícula “Notting Hill”, quan el Huhg Grant porta a la Julia Roberts al sopar d’aniversari de la seva germana. Quan arriben els postres, tots tenen un tros de “brownie” per cadascun, i el tros que resta, se’l juguen a veure qui té la vida més miserable, i aquell que aconsegueixi commoure els altres, es queda amb el “brownie” extra.

Em va semblar una manera molt curiosa de guanyar-se un tros de pastís de xocolata, i va ser el moment en el qual vaig començar a introduir-me al món de la reposteria, i al món del “brownie”.

Aquí us deixo el clip del “Brownie Contest”:




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...